Program divadla Režiséři Hráli jsme Knihovna Kontakt Přihlásit

Brannyová Jolana

 j.brannyova@strezina.cz
 607 157 160

V Jesličkách pracuji od školního roku 1999/2000. Vystudovala jsem DAMU, obor loutkoherectví a po škole jsem nastoupila do divadla Drak, kde jsem působila 10 let. Tam jsem mohla rozvinout svůj hudební talent a získat četné herecké i loutkářské zkušenosti.
 
Svůj obdiv k loutkám jsem časem zhmotnila ve svém archivním rodinném loutkovém divadélku, ve kterém vlastním kus historie a také mu věnuji volný čas rekonstruováním starých polorozpadlých marionet. Nebojím se používat loutky ve výuce menších dětí, protože, jak jsem se na vlastní oči přesvědčila, dítě dokáže prostřednictvím loutky krásně formovat své myšlenky, tvořit příběh a naučit se základním principům scénického prostoru.
 
Kromě loutek mám zálibu v technice a ráda experimentuji s videoprojekcí, kterou jsem ve své praxi v mnohých školních představeních využila. Mám za sebou mnoho studentských inscenací, některé z nich se povedly více, jiné méně. Co však při své práci pokládám za prvořadé je, abych všem svým žákům dokázala nabídnout stejný prostor pro hereckou tvorbu a to bývá nejtvrdším oříškem.
 
V posledních letech učím spíš mladší žáky a snažím se hlavně o prohloubení jejich fantazie a představivosti, kladu důraz na dětskou hravost a vedu je i k manuální zručnosti, tolik potřebné při výrobě divadelních rekvizit.

Brannyová Jolana